HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2015.10.16. 13:04 Egyenlítés Kollégium

KÁDÁR KATALIN: HOVA TOVÁBB TANODA...

 

A KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKEK MŰHELYE 

meghívja Önt

Kádár Katalin előadására, melyben a DARU Közhasznú Egyesület által működtetett "Hova Tovább Tanoda" szakmai munkáját mutatja be. 

                                                                 

                                                                  Az előadás helye:

                                                          SZTE JGYPK B1/1-es terem

                                                    (6723 Szeged, Boldogasszony sgt. 6.)

                         

                                                                 Az előadás ideje:

                                                            2015. október 21.  15 óra

 

Néhány gondolat a a Tanodáról:

A DARU Közhasznú Egyesület által működtettet Újszentiváni ”Hova Tovább Tanoda” program, 2013. júliusában kezdte meg működését, mely a TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM keretén belül a valósul meg a TÁMOP-3.3.9.A. – 12/2-2012-0056 kiírás alapján egészen 2015. június végéig.

Az Egyesület projektnyitó rendezvényét az Újszentiváni Civil Házban tartotta meg, melyen az odalátogatók több programban is részt vehettek; a gyerekeknek arcfestéssel és zenés programmal kedveskedtek, míg a szülőket finom falatokkal várták.

Az Egyesület 2002-ben alakult meg azzal a céllal, hogy számos szolgáltatást nyújtson hátrányos helyzetű csoportok számára, elsősorban roma/cigány gyerekek és fiatalok részére, ami mellett –természetesen – a hátrányos helyzetű lakosság életminőségének a javítására is törekszik. Mindezeket a feladatokat közösségépítés formájában a Dél-Alföldi régióban látja el. Az Egyesület szakmai stábja feladatának tekinti, hogy javítsa a valós érdekekre épülő roma/cigány közösségteremtést, életkörülményeik javítását és a felnövekvő nemzedék sorsának iskolázottsági szintjének az emelését. Az Egyesület már egy régóta együttműködő stábbal dolgozik együtt, akik szakmai és gyakorlati tapasztalataikra építve több sikeres megvalósításban vettek részt.

A Tanoda program 24 hónapon keresztül fog tartani, melynek keretén belül legalább 30 halmozottan hátrányos helyzetű tehetséges gyermek gondozása a cél. Ezen fiatal tehetségek fejlesztése céljából a szakmai stáb számos kulturális és szabadidős programot szervez Tanodán belül és kívül egyaránt. A Tanodán belüli programoknál a következőkre számíthatnak a gyerekek; színjátszó kör, zeneklub, humán, reál és nyelv foglalkozások szaktanárok bevonásával, míg a Tanodán kívüli programok halmazát a nyári táborok a kirándulások és a különböző túrák alkotják. Így az Egyesület és maga a Tanoda is arra nyújt lehetőséget, hogy a különböző hátrányokkal és tanulási problémákkal küzdő gyerekek, valamint az iskolából való lemorzsolódók száma csökkenjen, valamint az iskolai kimaradások megszűnjenek. Az Egyesület a Tanodaprogram keretén belül arra törekszik, hogy a felnövekvő nemzedék a megszerzett képzettségekkel a munkaerő piacon megtalálja a helyét, melynek alapjául a beilleszkedési és a tanulási nehézségek fejlesztése a kiindulási cél. Az Újszentiváni Önkormányzat vezetősége a program idejére a nemrég felújított Civil Házat bocsátja a működés helyszínéül.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr567973333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása