HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2013.03.24. 09:21 Egyenlítés Kollégium

Fekete Péter: Szerencsejáték életre-halálra

A szerzőről

Fekete Péter: a szerző neve álnév. 8 esztendeje játékmentes. Jelenleg az alkohológiai osztályon dolgozik konzultánsként, valamint a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának addiktológiai konzultáns szakának hallgatója. Önéletrajzi ihletésű könyv, nagyon hitelesen ábrázolja az alkoholizmust és a játékszenvedélyt. 9 éve absztinens alkohol ügyben, 8 éve játékmentes és 5 éve nem dohányzik. Kávéfüggőségéről még nem sikerült leszoknia. Véleménye és a tapasztalatok szerint is sajnos a játékbetegség–alkoholizmus–dohányzás együtt járnak, ez egy ördögi kör, melyből nem könnyű kikerülni, főleg megfelelő segítség nélkül. Nagyon őszintén leírja életének minden fordulópontját, családi hátterét, ezzel is utat mutatva a játékbetegnek és családjaiknak. Interjúkkal is igyekszik tükrözni a játékfüggők, vagy éppen a játékfüggő feleségek – akik már igencsak kodependensnek bizonyulnak –életét.

A játékfüggőségről

Véleménye szerint a játékbetegség lelki eredetű probléma, és ebből nincs gyógyulás legfeljebb tünetmentesség, amely lehet hosszabb vagy rövidebb. Vagy szenvedélyesen, vagy sehogy sem végzi valaki a kötelességeit, a munkáját, a szerelmi ügyeit, és a játékszenvedély is ilyen, vagy jelen van vagy nincs. Olyan, hogy kicsit: nem létezik, hiszen abból előbb vagy utóbb igen erős függés fog kialakulni. A szerző eredetileg elektronikai műszerésznek tanult, majd tanító lett, rendesen viselkedett a gyerekekkel, úgy ahogyan ő is elvárta volna, hogy vele viselkedjenek. Édesapjával igen rossz volt a kapcsolata, anyja társfüggő volt. De az addiktológia elcsábította, szinte hobbijává vált, állítása szerint inkább az addiktológia választotta őt és nem fordítva. Nagyon sok játékgépezéssel és alkoholizálással eltöltött nyomorúságos év után, jelenleg Szigetváron dolgozik, segít leszokni a függőknek. Azt állítja, hogy itt nem gyógyulás történik, hanem lelki újjászületés. Igen kemény munkával: könyvekkel, filmek elemzésével, szigorú napirenddel, csoportos és egyéni pszichoterápiával. Sokszor meg akart halni, az alkoholizmus is lassú öngyilkosság, de saját tapasztalatai alapján a játék is, csak az éppenséggel nem olyan lassú. Nagyon tartalmas könyv, mindenkinek, akit érdekel a játékszenvedély, vagy már éppenséggel benne van.

A könyv online hozzáférhető: http://demetrovics.hu/dokumentumok/Sorsok_3_FeketeP_konyv.pdf

Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló játékszenvedély


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr65165162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása