HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2013.06.25. 10:38 Bíró Ágota

Little Gay History - A British Museum új tárlatvezetése

A kiállítás a homoszexualitás témáját járja körbe, a legkorábbi régészeti emlékektől kezdve egészen a modern korig.  Így a látogatók többek között megismerkedhetnek a Gilgames eposz több mint 2500 éves szövegével, ahol számos utalás történik Gilgames és Enkidu viszonyára, amely többnek tűnik, mint egy baráti kapcsolat.

Az ókori Egyiptomból is több szobor, és írásos emlék utal az azonos neműek közötti kapcsolatokra, ahogy az ókori görögök és rómaiak is számos emlékkel bizonyították a homoszexualitáshoz való viszonyukat. 

 

11_greek_kylix_a_624x352.jpg

"A múzeumok mindig fontos helyszínei voltak annak, hogy az emberek eltöprengjenek szexuális identitásukon. (...) Az emberek gyakran gondolják, hogy a meleg és leszbikus történelem kisebbségi történelem holott ez természetesen része az emberi történelemnek. A szexuális különbözőség olyasmi, amely mindannyiunkat érint."  (Richard Parkinson kurátor)

Az angol törvények liberalizálódásával a múzeum 2009 óta ad helyet az LMBT közösségével foglalkozó témáknak. 

A tárlatvezetéshez audio is tartozik, amely a múzeum honlapjáról is letölthető. Érdemes tüzetesebben is körbe nézni az oldalon, hiszen a témával kapcsolatban számos érdekes információt található még. 

   

Szólj hozzá!

Címkék: homoszexualitás gender kiállítás nemek egyenlőség


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr455376926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása