HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2013.04.09. 12:17 Jeney Barbara

Országosan terjed az Adj egyet ajándékba!

Egy Facebook mémnek köszönhetően Magyarországon is elindult az Adj egyet ajándékba! vagy más néven +1 kávé mozgalom. Lényege, hogy a vásárló egy tételért dupla árat fizet. Az adott étterem, cukrászda, kávézó ezt regisztrálja, és mikor betér hozzájuk egy rászoruló, annak ingyen odaadja a kifizetett ételt vagy italt.

Az utóbbi hetekben ez a több országban is megjelenő jótékonysági mozgalom története vírusként söpört végig az interneten, és szólította fel a vendéglátóhelyek tulajdonosait, hogy csatlakozzanak.

Szegeden a Rongy Kocsma jelentette be, hogy a +1-es helyek közé áll, és nyitva tartásuk alatt bárki felajánlhatja, hogy kifizet például egy zsíros kenyeret, amit nem kér ki. Ezek hétfőtől szombatig, 18-20 óráig vehetők át. „Amennyiben ezek a dolgok "bennragadnak", időnként kimennénk az utcára és rászorulók között szétosztanánk a kifizetett +1-eket”– tájékoztatott Kardos Reni, a Rongy programszervezője. „Bárkit szívesen látunk a megadott időpontban, aki úgy érzi, rászorul a segítségre, jól esne számára egy kávé vagy korog a gyomra az éhségtől, de nincs mivel enyhíteni azt.”

A további magyarországi elfogadóhelyek ezen a térképen láthatók:


View +1 csatlakozók (Suspended Coffee Mo.) in a larger map

Szólj hozzá!

Címkék: szegénység hajléktalanok


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr305213242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása