HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2013.03.26. 15:11 Bíró Ágota

A képek, amelyek önmagukért beszélnek

Németh György fényképész fotóit, egy japán nők helyzetét bemutató cikket és az Európai Kisebbségek Szervezetének honlapját ajánljuk.

Egyszerű, hétköznapi emberek mindennapjait örökíti meg Németh György fotográfus. Képei segítségével bepillantást nyerhetünk az eltűnő alföldi tanyavilágba, az ott élők hétköznapjaiba, az időskor szépségeibe, az olykor megrendítően zord és magányos életekbe. Hasonló célok vezették akkor is, amikor Erdélyről, El Camino-ról, vagy éppen Limáról készítette fotósorozatát. Ezek a képek önmagukért beszélnek.
A fotók a szövegre kattintva megnézhetők.

Japán amellett, hogy egy dinamikusan fejlődő ország, egy rendkívül konzervatív társadalomszemlélettel is bír. Különösen igaz ez a férfi és női szerepekre. Ugyan az elmúlt tíz évben folyamatosan növekedett a diplomás nők száma, a munkaerőpiacon mégis épp ellenkező folyamatok zajlanak. Ennek oka nem más, mint hogy választani kényszerülnek a család és a munka világa között. A Japán nők mintegy 70%-a nem tud visszamenni dolgozni az első gyermeke megszületését követően. Ez az arány pedig kirívóan magas. Ez azonban nem csak a nők számára jelent hátrányt, hanem előrejelzi a japán társadalomban rejtőző problémákat is.
BBC:Japan: The worst developed country for working mothers?

Forrás: http://www.asianews.it

Egy oldal a szabadságot kereső népeknek. Az Európai Kisebbségek Szervezete (Eurominority) önmeghatározása szerint egy olyan közösség, amely a kisebbségeket hivatott támogatni. Célja nem más, mint az európai kisebbségekkel kapcsolatos információ terjesztése. Ennek az oldalnak a segítségével feltérképezhetővé válik egy-egy ország határain belül milyen nemzetiségek élnek, és azok milyen vallási, etnikai jellemzőkkel bírnak, konfliktusmentes zónáról van-e szó, vagy sem.  
http://www.eurominority.eu/version/eng/minority-conflict.asp

Szólj hozzá!

Címkék: hírek honlapajánló


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr185171930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása