HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2016.09.07. 22:59 Egyenlítés Kollégium

Egy kiadvány a magyarországi cigányságról....

Megjelent Szabóné dr. Kármán Judit:A magyarországi cigányság I. (cigányok és romák) könyve a Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió (2016) gondozásában.

A könyv izgalmasat tartalmát illusztrálja a kiadványról szóló rövid összefoglaló, mely a kiadó honlapján olvasható: http://www.semmelweiskiado.hu/konyvek

"A cigánykérdés fontos kérdés – Magyarország jövője a kiművelt cigányfők sokaságán is múlik. A fontos dolgoknak történelmük van, melyek ismerete nélkül nem érthetjük meg a jelent és nem építhetjük, segíthetjük a jövőt. A könyv szerzője a hazai cigányság kutatója, aki tudományos igényességgel és az egyetemi oktató gyakorlatával, avatott szakértőként mutatja be a hazai cigányság sorsát gondosan, részletesen és tárgyilagosan. A közel 600 éve érkező bevándorlókat hol megbecsülték, hol eltűrték vagy éppen kiközösítették. Helyzetük a XXI. század elejére sem rendeződött megnyugtatóan. A cigánykérdés nem cigány kérdés, a több száz éve fennálló egyenlőtlenségek és feszültségek a társadalom közös kihívása; mulasztásos humanitárius jogsértés hazánkban és egész Európában! A cigányság beilleszkedéséhez, gazdag hagyományainak, kultúrájának megőrzéséhez elengedhetetlen az értelmiség számának növekedése, mely kétoldalú erőfeszítést igényel. A könyv e küzdelemhez nyújt felbecsülhetetlen segítséget. (Prof. Dr. Rosivall László, a cigány orvos-egészségügyi program elindítója) " (Forrás:http://www.semmelweiskiado.hu/konyvek/?itemid=1434&mode=detailed)

 

A könyvet ajánlom mindenkinek...aki a téma iránt érdeklődik, aki érintett a témában, illetve annak is aki csak a jövőben tervezi a témával való ismerkedést.

 

Dr. Laki Ildikó egyetemi adjunktus, SZTE JGYPK

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr2511687345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása