HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2016.04.23. 21:35 Egyenlítés Kollégium

A Szegedi Ősz Idősotthon

oszido.jpg

Idősek otthonába általában olyan személyek vehetők fel, akik önmaguk ellátásáról nem vagy csak folyamatos segítséggel képesek gondoskodni, legalább napi 4 órát meghaladó ápolásra, gondozásra van szükségük. Ugyanakkor, ha valaki eléri a 80 évet, akkor makkegészségesen is beköltözhet. Az otthonok működésének feltételeit a hatályos jogszabályok részletezik. Elvárás, hogy minden lakóegységhez tartozzon önálló zuhanyzó, mosdó és WC. Egy akadálymentes intézményben akár a kerekes székes, akár a járókerettel vagy rollátorral közlekedők meg tudják közelíteni a közösségi helyiségeket, a kertet vagy a parkot, valamint el tudják hagyni az épületet. Legyen étterem, büfé, kisbolt, foglalkoztató helyiségek, könyvtár és társalgó is, továbbá egy jól felszerelt orvosi rendelő, kezelőhelyiség és betegszoba. A lakók komfortérzetének növelését szolgálhatja a helyben elérhető fodrász, kozmetikus, pedikűrös, illetve egy pihenőpark, és egy kiskert is a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Az egészségügyi szolgáltatások is elérhetőek legyenek.
A Szegedi Ősz Idősotthon 2003 decemberében kezdte meg működését, tartós bentlakást és gondozóházi elhelyezést nyújtó intézményként. Az intézmény szolgáltatásai közé tartozik a 24 órás nővéri felügyelet, a lakók gondozása, ápolása, a gondozott orvosi ellátása, gyógyszerrel, gyógyászati segédeszközzel a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Dietetikus által ellenőrzött, egészségi állapotnak megfelelő, legalább napi háromszori étkezés. A tartós bentlakást nyújtó idősotthoni részlegben fürdőszobás lakrészekben történik az elhelyezés. A gondozóházi elhelyezést főleg olyanok veszik igénybe, akik ténylegesen ápolásra szorulnak. Ezt az ápolást szakképzett ápolók, orvosok, háziorvosok, szükség esetén szakorvosok végzik. Az otthonban heti rendszerességgel csoportos gyógytorna, olvasó- és jógaklub, varró- és kézműves műhely működik. A vendégeknek ajándékokat készítenek gipsz, üvegmatrica, stb. felhasználásával, a gyermekeknek frottír állatokat, bábokat varrnak. Mindegyik program önkéntes alapon vehető igénybe úgy, mint a konyhai munkában való részvétel, valamint a kert gondozása. Délutánonként csoportos szabadidős tevékenységként kártyázással, társasjátékokkal foglalkoznak a lakók. Istentiszteletre hetente van lehetőség. A Szegedi Ősz Idősotthon folyamatosan várja a beköltözni szándékozó vagy szociális ellátásra szoruló időseket és hozzátartozóikat. Bevallom számomra sem volt közömbös a hely atmoszférája, modern hangulata és az ott dolgozók szimpátiája. Csak ajánlani tudom mindazok számára, akik ebben látják időskorú szeretteik korrekt elhelyezését.


Felhasznált irodalmak
A Szegedi Ősz Idősotthon honlapja Hozzáférés: 2016. 04. 18. Elérhető: http://www.oszido.hu/megvalosulasallomasai.html
A Szegedi Ősz Idősotthon Hozzáférés: 2016. 04. 18. Elérhető: http://www.nyugdijasotthon.hu/facility_search.php?cmd=show&id=892&PHPSESSID=9b62bdc5b2e62ef5522d4cd4169a8c54

 

Aki az ajánlót írta: Vörös Vivien

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr698657844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása