HTML

Rólunk

Az Egyenlítés Kollégiuma új nevet kapott Közösségi Értékek Műhelye (KÉM). A névváltoztatás oka elsősorban a jó átláthatóság, a feladatok és munkáink pontosabbá tétele, illetve küldetésünk és hitvallásunk tartalma is ezáltal megjelenhet. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Lájkolj minket

Az élet peremén

2013.05.07. 12:44 Egyenlítés Kollégium

Könyv a magyar homofóbiáról

homofobia.jpgAmikor az 1970-es években a homoszexualitás már nem számított betegségnek pszichiátriai szempontból, egyre inkább a homoszexuálisokkal kapcsolatos félelmek jelentek meg a világon, és fordult a kocka: már a homofóbia számított betegségnek. A Takács Judit szerkesztette tanulmánykötetben ezt a kifejezést a homoszexualitás kulturális leértékeléseként értelmezik.

A kötet szerzői foglalkoznak a jelenség fogalmi kereteivel, jogi hátterével, az egynemű párok gyermekvállalásának problémáival és a Magyarországon tapasztalható, homoszexuálisokkal kapcsolatos attitűdökkel is.

Az írók között szerepel pszichológus, szociológus, antropológus, jogász, történész és biológia tanár is, tehát a témát sok oldalról megközelítő anyaggal gazdagodhatunk, ha kezünkbe vesszük a művet.

Takács Judit: Homofóbia Magyarországon és Európában, Bp, L’Harmattan, 2011- http://mek.oszk.hu/10400/10446/10446.pdf

A könyvet ajánlja: Antós Judit Egyenlítés Kollégium

Szólj hozzá!

Címkék: homoszexualitás identitás nemek könyvajánló homofóbia


A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlites.blog.hu/api/trackback/id/tr975286290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása